Nieuws

Afgewerkt en goedgekeurd 25/08/2018

De uitbreiding van de Parcivalschool in Antwerpen is tijdig voltooid voor het nieuwe schooljaar.

De kinderen zullen lessen volgen naar het Steinerprincipe in gloednieuwe klaslokalen, voorzien van een volledig uitgeruste leskeuken en verschillende ateliers.

De inplanting houdt veel open ruimte vrij voor de inrichting van (overdekte) buitenspeelplaats en groenzones. Geschikt voor buitengewoon onderwijs is de school duurzaam met veel aandacht voor toegankelijkheid tot grote tevredenheid van de opdrachtgever.

Massief 18/06/2018

De gevelsteen van basisschool de klinker in Borsbeek valt in de smaak.

Nu een deel van de steiger is weggenomen, is de gevel aan de kant van het park volledig zichtbaar.
De genuanceerde steen met een minimale voeg ondersteunt het massieve karakter van het gebouw waar de lichte kleur van de ramen mooi mee contrasteert.

Later zal een kleuraccent worden toegevoegd met het doek van de buitenzonwering.

Hoger lager 13/06/2018

Met bepleisterde muren en verlaagd plafond komt de speciale verhouding van de gangen van basischool Domino tot uiting.

De hoog geplaatste ramen in de gevel en de binnenmuren contrasteren met de strak opgelijnde deuren van de kleuterklassen.

De gang die bij de verbouwing volledig werden vrijgemaakt, kan nu gebruikt worden als speelruimte voor de kleinsten. Een frisse accentkleur op de muur en in de klas zal het geheel vorm en herkenbaarheid geven.

Binnen en buiten 25/05/2018

De voltooiing van alle werken op de site Sint-Ursula te Wilrijk komt steeds meer in het zicht.

Met de plaatsing van de luifels en de rubber valvloeren zal ook de speelplaats van de lagere school afgewerkt zijn. De nieuwbouwvleugel van de middelbare school werd ondertussen in gebruik genomen en hoeft enkel nog wat bijgeschilderd te worden.

Met de laatste fase buitenaanleg zal na drie jaar werken de volledige school klaar staan tegen het nieuwe schooljaar.

Feestje! 07/05/2018

Het nieuwe bouwblok vormt de achtergrond voor de opendeurdag van de Parcival Steinerschool in  Antwerpen. 

De uitbreiding van deze school voor bijzonder onderwijs werd bewust zeer sober gehouden. Een rustig beeld, bepaald door het ritme van de ramen en de gevelsteen in het stedelijke binnengebied is het resultaat.

Achter het klassenblok bevindt zich nog een buitenruimte met een plantzone die de twee bouwblokken en de overdekte buitenruimte verbindt.

Strakke structuur 02/04/2018

Een subtiele toepassing van de juiste materialen zorgt voor een elegante en duurzame afwerking voor de vleugel van de middelbare school in SInt-Ursula.

Herhaling en herkenbaarheid structureren de veelheid van lokalen die het gebouw uitmaken.

Aansluitend tegelwerk op vloeren en wanden garandeert een lange levensduur en weerstaat aan intensief gebruik van kapstokken en boekentassen. De veelvuldige toepassing van massief hout brengt rust en een zekere huiselijkheid.

Achter de regenboog 16/03/2018

De verharding van de kleuterspeelplaats vormt het sluitstuk van de werken aan basisschool de regenboog in Hemiksem.

Na afbraak van het bestaande gebouw komt extra plaats vrij zodat ook de kleinsten zullen kunnen genieten van veel open ruimte, aangevuld met bomen en speeltoestellen op een gekleurde rubbervloer.

De achtergevel wordt goed zichtbaar waarbij de witte gevelsteen gecombineerd met de groene zonwering een fleurige nieuwbouw vormt.

Voorbereiding = halve werk 14/02/2018

Soms vraagt het metselen van de gevelsteen iets meer voorbereiding.

Voor de bestaande gevel van gbs de klinker zullen stalen consoles over de volledige lengte van de gevelsteen dragen.

Samen met de steiger die het werken op hoogte mogelijk moet maken, wordt duidelijk welke technische aspecten hiervoor soms moeten worden overwonnen.

Van ruwbouw naar schoolgebouw 26/01/2018

Met de afbraak en de grootste ruwbouwwerken voltooid, luidt de plaatsing van de binnen- en buitenramen de fase van afwerking in.

Nu alle hoekjes en kantjes zijn opgekuist, komt de eenvoudige structuur van het gebouw naar voor en bereikt het licht weer de gang en de klassen. Een helder gebouw met duidelijke circulatie zal het resultaat zijn. 

De uitbreiding van basisschool Domino omvat twaalf klaslokalen, nieuw sanitair en een volledig nieuwe elektrische en cv-installatie voor heel de school.